Zoran Milanović / - (EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI)
24/04/2023 u 19:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović Vučiću: Hoćete da dođete u Jasenovac, ja ću vam biti domaćin

Ovog vikenda stizale su poruke iz Bosne i Hercegovine o otcjepljenju Republike Srpske i njenom pripajanju Srbiji. Na pitanje da li treba da budu zabrinuti zbog poruka Vučića i Dodika, Milanović je odgovorio „i da i ne“

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da ne vidi problem u dolasku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Jasenovac, „koji ima bogatu istoriju putovanja po Hrvatskoj i svakakve priče po Glini“, prenosi Danas.rs.

-Ali evo, gospodine predsjedniče Srbije, hoćete da dođete u Jasenovac, gdje je juče bio cio državni samit, evo ja ću vam biti domaćin-rekao je Milanović .

-Bilo bi lijepo da je posjetio i Ovčaru, gdje je mnogo prije Dervente pogubljeno na stotine ljudi- istakao je Milanović.

Ovog vikenda stizale su poruke iz Bosne i Hercegovine o otcjepljenju Republike Srpske i njenom pripajanju Srbiji. Na pitanje da li treba da budu zabrinuti zbog poruka Vučića i Dodika, Milanović je odgovorio „i da i ne“.

-Da, jer to nije realno i neće biti tako. Nije odgovorno da ljudi stvaraju iluzije i potpiruju želju. BiH je tu i ostaće takva kakva jeste. To nije zabrinjavajuće jer je potpuno nerealno. Uz čiju pomoć će se ovo dogoditi? Rusija? Moj prijateljski savjet braći Srbima, hajde ljudi, opametite se. Nema pomoći od Rusije, nikada niste imali. Bugari su imali koristi jer su ih oslobodili od Turaka, vi niste. Kako sada mislite da se otcijepite od BiH? Ta prijetnja je stalna kad god se čini da Dodik negdje propušta vodu- pojasnio je Milanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:02