Зоран Милановић / - (Фото: NACIONAL/M.K)
15/03/2022 u 18:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић забранио прелете војних авиона изнад хрватских градова

Предсједник Милановић наложио је начелнику Главног стожера ОСРХ да се одмах истражи и утврди одговорност за узнемиравање грађана Загреба, додају

Предсједник Хрватске и врховни заповједник Оружаних снага те земље, Зоран Милановић данас поподне дао је наредбу начелнику Главног стожера Оружаних снага РХ адмиралу Роберту Хрању којом се најстроже забрањују прелети војних авиона изнад Загреба и свих других градова у Хрватској, објавио је Кабинет предсједника.

Предсједник Милановић наложио је начелнику Главног стожера ОСРХ да се одмах истражи и утврди одговорност за узнемиравање грађана Загреба, додају.

Рафалеи и МиГ-ови прелијетали Загреб

Подсјетимо, у склопу планираних билатералних активности Хрватске војске с француском ратном морнарицом данас је спроведена заједничка вјежба пилота 191. ескадриле ловачких авиона Хрватског ратног ваздухопловства и француских пилота авиона Рафалеи с носача авиона Charles de Gaulle.

Заједнички летови хрватских МиГ-ова 21 и француских Рафалеа спроведени су у ваздушном простору изнад Истре и Кварнера, Лике и Кордуна те изнад градова Ријеке, Пуле и Задра. Хрватски и француски пилоти пролетјели су и изнад Загреба између 16:45 и 17:45, саопштило је Министарство одбране Хрватске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:10