/ - FOTO: NOVA S
23/11/2022 u 17:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar unutrašnjih poslova Kosova: Situacija napeta, ali pod kontrolom

Svečlja je na konferenciji za novinare rekao da situacija nije napeta zbog odluka Vlade, već zbog nezadovoljstva „ekstremističkih kriminalnih struktura na sjeveru“

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je da je situacija na sjeveru Kosova napeta, ali da se može upravljati institucijama i uz koordinaciju sa međunarodnim bezbjednosnim institucijama kao što su Euleks i Kfor, javljaju agencije prenose emdiji.

Svečlja je na konferenciji za novinare rekao da situacija nije napeta zbog odluka Vlade, već zbog nezadovoljstva „ekstremističkih kriminalnih struktura na sjeveru“.

Kako je rekao, od dolaska na vlast insistirano je na vladavini zakona na sjeveru.

- Tamo smo se izuzetno uspješno borili protiv šverca na čemu su nam čestitali naši saveznici i to je jedan od razloga, a drugi su prijedlozi sporazuma koji su neprihvatljivi za Srbiju i ove ekstremističke grupe koje se koriste za stvaranje javnog mnjenja i za druge namjere - rekao je Svečlja.

Po njegovim riječima, registarske tablice su izgovor.

- Otpor tih grupa je ponekad bio oružan, zna se da je za to vrijeme bilo 11 napada na kosovske policajce, a ponekad je su bile maskirane političkim motivima, za koje su naloge dobili direktno iz Beograda - kazao je Svečlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. januar 2023 20:55