/ - илустрација:PEXELS, PIXABAYX
29/05/2021 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар здравља Хрватске вакцинисао туристичке раднике

Поручио је да грађани вакцинисање морају схватити као најмоћнији алат у борби против епидемије

Министар здравства Вили Берош и директор Хрватскога завода за јавно здравство Крунослав Цапак вакцинисали су туристичке раднике и остале особе из приоритета радно активног становништва на једном од пунктова за вакцинисање туристичке компаније Арена Хоспиталитy Групе, јавља Хина, преноси  Index.hr.

Утврдивши  како је од неизмјерне важности да се вакцинишу туристички радници, министар Берош рекао је да се никако не смије заборавити да "сами одлучујемо о томе каква ће нам бити туристичка сезона и стога морамо поштовати епидемиолошке мјере и вакцинисати се "..

Берош је објаснио да се у овом тренутку управо то ради, односно, да се прилагођавамо и тражимо начин суживота с вирусом, а све како бисмо смањили здравствене ризике на најмању могућу мјеру и омогућили што више активности. Поручио је да грађани вакцинисање морају схватити као најмоћнији алат у борби против епидемије те да је ту и здравствени сустав који им је на располагању.

Цапак каже да је Истра једна од најбољих по вакцинацији.

Директор Хрватскога завода за јавно здравство (ХЗЈЗ) Крунослав Цапак истакнуо је да је управо Истарска жупанија једна од најбољих по броју вакцинисаних у Хрватској.

-Вакцинисање  туристичких радникае наш адут за долазак туриста и туристичку сезону. Јако је важно да се они цијепе сада када епидемиолошка ситуација постаје све боља-рекао је.

Одговарајући на питање хоће ли се вакцинисати и дјеца од 12 до 15 година, Цапак је подсјетио да је Европска агенција за лијекова (ЕМА) донијела одлуку да се Пфизером вакцинишу дјеца у тој доби.

-Сва дјеца старија од 12 година могу се цијепити Фајзером, али у овом тренутку дјеца нису приоритет, изузев оних који имају неку кроничну болест. Приоритет нам је радно активно становништво, а након тога  дјеца- истакнуо је Цапак.

Начелник истарскога стожера Дино Козлевац захвалио је на подршци министру и равнатељу ХЗЈЗ-а те на досадашњој одличној сурадњи.

Истакнуо је да је вакцинација једна од најважнијих активности, а да је циљ вакцинисати што више грађана како бисмо могли почети живјети "старо нормално".

Морамо се и даље придржавати  свих донесених мјера, јер то је кључно да у овом периоду држимо ствар под контролом, поручио је Козлевац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 20:33