Босна и Херцеговина / - фото: википедија
04/02/2022 u 22:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мисиjа ОЕБС-а у БиХ: Оснивање ентитетског ВСТС противно Деjтонском споразуму

Тиме ће бити створене паралелне правосудне структуре, и повећан простор за некажњивост за почињена кривична дела, обjавила jе Мисиjа ОЕБС у БиХ на свом Твитер профилу

Мисиjа Организациjе за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у БиХ упозорила jе да би повлачење из Високог судског и тужилачког савјета БиХ (ВСТС БиХ) било противно слову и духу Деjтонског споразума, и да би нарушило процесуирање озбиљних злочина.

Тиме ће бити створене паралелне правосудне структуре, и повећан простор за некажњивост за почињена кривична дјела, обjавила jе Мисиjа ОЕБС у БиХ на свом Твитер профилу.

Jош су навели да ВСТС БиХ доприноси jачању независности правосуђа, унапређуjе правну усклађеност и смањуjе правну развиjеност.

Влада Републике Српске jуче jе дала сагласност на нацрт закона коjим се предвиђа оснивање Високог судског и тужилачког савета Републике Српске.

Влади су нацрт закона доставили посланици владаjуће коалициjе у РС, предвођене Савезом независних социjалдемократа (СНСД), чиjи jе лидер Милорад Додик наjавио усваjање овог нацрта у парламенту РС 8. фебруара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:06