/ - MILAN MILOVAC CIGLAFOTO: PRINTSCREEN (Preuzeto sa Kurir.rs)
30/09/2022 u 13:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Misteriozno ubistvo Šarićevog saradnika u Ekvadoru: SKY poruke otkrivaju slučaj?

Ubistvo Milovca nije jedino krivično djelo koje se u okviru istraga protiv Šarića i protiv Ćosića stavljaju na teret.

Hrvatska i Srbija vode zasebne istrage protiv svojih osumnjičenih državljana za likvidaciju Milana Milovca Cigle 2020. godine u Ekvadoru. Glavnoosumnjičeni su Darko Šarić u Srbiji i Petar Ćosić u Hrvatskoj, prensoi Kurir.rs.

Srpsko pravosuđe bi narednih dana trebalo da odluči o podizanju optužnice, jer ističe rok od šest mjeseci posle kojeg osumnjičeni koji su u pritvoru od 14. aprila moraju biti pušteni na slobodu u slučaju da ona nije podignuta. U Hrvatskoj ovaj rok je dvostruko duži, tako da njihovo pravosuđe ima vremena do početka aprila naredne godine.

Ćosićev branilac, advokat Ljubo Pavasović Visković, juče je, između ostalog, rekao da će se tek vidjeti šta će biti sa istragom, s obzirom na to da hrvatsko pravosuđe ima još šest mjeseci ispred sebe.

-Gro dokaza, onih koje bi nazvali ključnim, pribavljeni su preko Skaj aplikacije. Vidjećemo šta će biti-rekao je Pavasović Visković za Objektiv, ne želeći da govori detaljnije.

Prema nezvaničnim informacijama, slična je situacija u predmetu koji je formiran u Srbiji.

UBIJEN DOK JE BIO NA POTJERNICI

Milovac je, u vrijeme kada je ubijen, bio na potjernici Interpola koju je Srbija za njim raspisala 2010. potražujući ga kako bi izdržao kaznu od 11 godina, na koju je bio osuđen zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. iz Latinske Amerike u Evropu. Ubijen je decembra 2020. u Ekvadoru u klasičnoj sačekuši - ubice su ga presrele u prolazu na motoru i pobegle.

"OTEO SE KONTROLI, SAD JE KRAJ"

Kada su Francuzi "razbili" Skaj aplikaciju, podatke su dostavili zemljama koje bi mogle imati pravni interes. Tako su hrvatskom i srpskom tužilaštvu dostavili podatke koji navodno otkrivaju da je Ćosić bio taj koji je predložio likvidaciju i tražio od Šarića da je odobri.

Šarićevo ime se nigde ne pojavljuje, no, prema informacijama koje su se pojavile, srpsko tužilaštvo sumnja da je upravo Pljevljak koristio telefone sa kojih su stizale poruke da ga Milovac nervira, da se oteo kontroli i da mu je "sad kraj", te da će "dobiti svoje".

Ubistvo Milovca nije jedino krivično djelo koje se u okviru istraga protiv Šarića i protiv Ćosića stavljaju na teret.

(Kurir.rs/Objektiv)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2022 00:49