/ - FOTO: ELDAN NOVALIC, DUŠAN MILENKOVIC, INSTAGRAM/RINGIER
06/06/2022 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Муфтијине жене се узалуд боре за наследство: Зукорлић имовину преписао на телохранитеље

Фондација Муфти, на коју се такође води немали број некретнина и земље, промијенила је после његове смрти и статут и заступника, па је та функција припала његовом брату од стрица Зухдији Зукорлићу

Три жене Муамера Зукорлића - Умеја, Елма Елфић и Белкиса Црновршанин изгледа да се узалуд његово силно богатств- покојни муфтија у тренутку смрти није имао готово ништа на своје име осим стана од 79 квадрата у Новом Пазару, и то оног у ком живи његова прва жена Умеја, открива Kурир.

Белкиса тражи наследство: Новинарка из Новог Пазара тврди да је трећа Зукорлићева жена

Према сазнањима овог медија, лидер СПП и бивши потпредсједник Скупштине станове, куће, фирме и земљу прије смрти је пребацио на свог оца Мехдију, брата Мухамеда и двојицу тјелохранитеља.

И фондација Муфти, на коју се такође води немали број некретнина и земље, промијенила је после његове смрти и статут и заступника, односно управитеља, па је та функција припала његовом брату од стрица Зухдији Зукорлићу.

Према законима Србије, очигледно да није много тога остало да се дијели, а да ли ће, на који начин и шта женама ипак припасти по шеријату остаје да се види.

Зукорлићева дјеца, четворо из првог и четворо из другог брака, такође су његови законски наследници.

Покојни муфтија Зукорлић званично, судећи према подацима из последње јавно доступне имовинске карте, коју је пријавио Агенцији за спречавање корупције, и то 2019. године, а до које је Kурир дошао, пријавио је само трособни стан од 79 квадрата.

Зукорлићева имовинска карта више није видљива у регистру функционера на сајту Агенције за спречавање корупције, а до закључења броја из те институције нисмо добили одговор на питања шта је све покојни потпредсједник Народне скупштине пријавио од имовине.

- Тај стан од 79 квадрата је онај у којем живи његова прва жена Умеја. Друга супруга Елма Елфић живи са дјецом у кући од 430 квадрата у Новом Пазару и она је на њено име, с обзиром на то да је то било земљиште њеног оца, који је и улагао у кућу. Истина је да се сва Зукорлићева имовина води на његовог оца, браћу и телохранитеље - казао је извор Курира. 

Иначе, имовином Муамера Зукорлића детаљно се 2018. године бавио и портал Kрик, а према њиховом опсежном истраживању, породица покојног муфтије има неколико зграда, станова, кућа, фирми, њива, ливада и аутомобила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:51