/ - FOTO: UNSPLASH - NIELS BOSMAN HRVATSKA, ZASTAVA HRVATSKE
11/04/2024 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Hrvatske: Dodikov sin nije dobio hrvatsko državljanstvo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske demantovalo je informaciju koju su objavili pojedini mediji, a na osnovu izjave bivšeg inspektora MUP-a Nikole Kajkića, da je sin predsednika Republike Srpske postao hrvatski državljanin.

To je demantovao i sam Igor Dodik.

- Uvidom u evidenciju zahtjeva za sticanje hrvatskog državljanstva prirođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutrašnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtjev za sticanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su prenjeli neki mediji je netačna -  naveo je MUP Hrvatske u odgovoru za N1.

Informaciju o dodjeli državljanstva demantovao je i sam Igor Dodik.

- Vidim da sam postao hrvatski državljanin, samo mi još nisu dali pasoš, a ni institucije mi nisu javile da sam tražio. Još jedna u nizu velikih laži koje su lako provjerljive. Gospodo koji ste objavili i prenjeli vijest, da držite do svog kredibiliteta, prvo biste provjerili istinitost -  napisao je on na društvenoj mreži „X“.

Tvrdnje da je on tražio i prije petnaestak dana dobio hrvatsko državljanstvo, gostujući u jednom podkastu, iznio je Nikola Kajkić, bivši inspektor u hrvatskom MUP-u, koji se okušao i u politici takmičeći se za župana Vukovarsko-sremske županije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:20