/ - SHUTTERSTOCK
02/06/2023 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti pročitao imena ljudi za koje kaže da su organizatori nereda na sjeveru

Prema njegovim riječima, glavnu ulogu u organizovanju demonstranata imaju pripadnici nelegalne formacije, takozvane „civilne zaštite“ i bivši pripadnici Kosovske policije

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je imena nekih od ljudi, za koje je rekao da su glavni organizatori nereda poslednjih dana.

Prema njegovim riječima, glavnu ulogu u organizovanju demonstranata imaju pripadnici nelegalne formacije, takozvane „civilne zaštite“ i bivši pripadnici Kosovske policije.

- Ovi protesti su nam, uprkos svoj zlobi, poslužili da izvršimo valjane identifikacije - rekao je on u Skupštini, prenosi KoSSev.

Kurti je prvo pomenuo M.J. On je rekao da je jedan od vođa ove nelegalne formacije i da je njegova kuća „baza za vođe nelegalne strukture“, koju je povezao sa Srpskom listom.

Pored M.J, spomenuo je i R.J, D.J, Lj.A. i A.F.

Kurti je govorio i o maskiranim ljudima. Prema njegovim riječima, sve predvodi A.F. On je rekao da je A.F. 29. maja pretukao Srbina u Leposaviću.

Kurti je pominjao i maskiranog N.A. (bacao molotovljeve koktele), M.Ž, D.K, J.L, N.R, braću S. i D.N, te D.K.

Za napade na KFOR, Kurti je pomenuo i V.R, D.Đ, M.Đ, M.T, M.J, P.M, D.J, N.B, M.Ž, V.B, L.V, B.T i R.A, kao i D.Š.

Prema Kurtijevim riječima, na protestima je bilo i navijača Crvene zvezde. On je rekao da su uhapšeni N.E, R.M, Ž.M, I.S, S.J.

- U našim je rukama sledeća pobjeda za ustavnost. Policija ima potrebe za podrškom, dajte joj podršku. Grešku Srpske liste ne treba da plati Kosovo, već oni sami - rekao je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:27