Илустрација
15/06/2022 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На граничном прелазу у БиХ мигранта прегазио камион испод којег се крио

Мигрант је, највјероватније, покушао да пређе границу сакривен испод подвозја камиона

У трагичном догађају који се десио јуче у раним јутарњим сатима, непосредно испред граничног прелаза Изачић, смртно је страдао мигрант непознатог поријекла када га је прегазио камион.

Портпарол МУП УСК Аднан Бегановић каже како је мигрант, највјероватније, покушао да пређе границу сакривен испод подвозја камиона, пише Српскаинфо.

У једном тренутку, како истиче, возач камиона је осјетио да је преко нечега прешао, а испоставило се како се ради о мигранту.

– Припадници Полицијске станице Бихаћ и дежурна екипа Дома здравља, одмах су изашли на лице мјеста и унесрећеног превезло до Кантоналне болнице, гдје су му констатоване тешке тјелесне повреде опасне по живот. Услед тих повреда, он је после неколико сати преминуо, а с обзиром на то да уз себе није имао никакве документе, непознато је његово поријекло. О свему је упознато Тужилаштво УСК које је наложило даље истражне радње - казао је Бебановић.

Обдукција је проведена у Кантоналној болници те је утврђено како је смрт мигранта наступила због тешких повреда грудног коша и стражње стране леђа, те горњих и доњих екстремитета, преносе Независне.

У полицији наводе како ово није усамљен случај да страни држављани на овакав или сличне начине покушавају прећи на територију Европске уније. Само током прошле године из Хрватске је у Унско-сански кантон враћено 4.182 мигранта који су илегално прешли границу, а највећи број миграната у Унско-санском кантону настрадао је услед утапања.

Према подацима МУП УСК тренутно се на подручју овога кантона налази око 1.000 миграната, од чега половина борави у прихватним центрима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:27