/ - PHOTO BY MICHAEL FöRTSCH ON UNSPLASH
15/11/2021 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Косову за три и по мјесеца 19 убистава

Полиција је саопштила и да су од 2016. године на Косову забиљежена 154 убиства, од којих је 79 класификовано као тешко убиство, а 75 као убиство

На Косову се у протекла три и по мјесеца догодило 19 убистава, од којих је чак 12 класификовано као тешко убиство, саопштила је косовска полиција, јављају агенције преносе медији.

Полиција је саопштила и да су од 2016. године на Косову забиљежена 154 убиства, од којих је 79 класификовано као тешко убиство, а 75 као убиство.

Социолог Јетон Брајшори је тим поводом за косовске медије, преноси портал Коссев.инфо, рекао да јавност прихвата убиство као нормалну ствар и гдје свако може да узме закон у своје руке због недостатка институционалне одговорности.

-Нажалост, број случајева убистава се повећава из дана у дан, а још горе је што је то постала нека врста свакодневице и јавност то прихвата као нешто нормално. То је веома опасно, јер у недостатку институционалног реаговања на расвјетљавање случајева, онда ће их јавност схватити као нешто што се вратило у нормалу и у будућности може доћи до тоталне анархије друштва, гдје свако може да узме закон у своје руке- рекао је он.

Брајшори каже да су разлози за убиства различити и да се стање хитно треба рјешавати.

-Убиства се обично дешавају из више разлога, од психичких проблема до насљедних, проблема с породичним насљеђем, а нажалост у већини случајева када су жене нападнуте и убијене то су и проблеми из брака или претјеране љубоморе, а институције треба да их третирају што хитније- казао је социолог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:22