/ Фото: Илустрација
02/06/2021 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На македонским свадбама забрањено руковање и музика "на уво"

Музичари не смију да се крећу и пјевају међу гостима

На свадбама, забавама и прославама у Сjеверној Македонији мораће да се мjери температура званица при доласку, а забрањено је руковање, грљење или било који други физички контакт, објавила је Влада у Скопљу.

У Сјеверној Македонији је у оквиру олакшавања рестриктивних антиковид-мјера од јуче поново дозвољено организовање свадби, других прослава и весеља напољу, односно на љетњим терасама, али с највише 100 гостију и не више од 50 одсто попуњености капацитета простора, преноси Н1. 

Свадбе и друге прославе ће морати да буду организоване по јуче донијетом протоколу којим су, рекао је порптарол Владе Муамет Хоџа, „утврђене стандардне процедуре на који начин ће се одвијати“.

- Стандардна процедура која је већ успостављена је да се на улазу обавезно користи средство за дезинфекцију и да се мјери температура. Простор љетње терасе треба да је отворен с три стране, а забрањено је руковање, грљење или било који други вид физичког контакта са гостима - рекао је Хоџа.

По његовим ријечима, музика, односно ангажовање естрадних умјетника, дозвољено је само приликом организовања свадби, али музичари морају бити удаљени бар пет метара од најближих столова, и не смију да се крећу и пјевају међу гостима.

- Дозвољено је играње на подијуму уз безбједан простор од четири квадратна метра по особи, и уз поштовање препорука за дистанцу - рекао је портпарол Владе и додао да у случају да гости улазе унутра, морају обавезно да користе маске.

Уз то, указао је, организатор прославе према протоколу има обавезу да менаџеру угоститељског објекта достави списак гостију, а он има обавезу да евидентира сваког госта.

- Организатор има обавезу и да обавијести све госте о препорукама протокола. Менаџер угоститељског објекта је дужан да региструје и пријави прославу Угоститељској комори - поручио је Хоџа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 17:42