Snimak ubistva Vukotića / Skrinšot - NTV
22/05/2024 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na Palama uhapšen Šimšek: Član bande koja je pomagala ubicama Jovana Vukotića

Član turske mafijaške organizacije Daltons Gang Sinan Šimšek uhapšen je na Palama u okviru velike međunarodne akcije koju je provedena u četiri države, saznaje Istraga.ba. Policija ga dovodi u vezu i sa ubistvom Jovana Vukotića.

Šimšek se mjesecima skrivao u Bosni i Hercegovini sve dok u utorak navečer nije lociran i uhapšen u okviru policijske akcije kojom je rukovodilo italijansko pravosuđe.

Ovom kriminalnom organizacijom rukovodio je Barış Boyun, Turčin koji je od 2017. godine u bjekstvu. Ovi mafijaši su posljednjih godina djelovali kao “motociklistička banda” koja je odgovorna za nekoliko bombaških napada u Italiji.

Vođa ove grupe uhapšen je u nedjelju veče u blizini Milana. Ukupno je uhapšeno 20 osoba.

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV KAVČANA: Bili sigurni da neće biti uhapšeni, snimili Vukotića kako umire

Osim Boyuna i Šimšeka koji je uhapšen u Bosni i Hercegovini, policijske agencije četiri države su uhapsile još i Özge Koca, Okan Bingöl, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Çançin, Ahmet Durmuş, Çağlar Şenci, Cemil Aytekin, Serkan Özcan, Fırat Çoğalan, Abutalip Burulday, Emrah Şahin, Ardıl Bur ak Arat, Ersin Aytekin, Kaan Doğu Gündüz, Bayram Demir i Talijani Giorgi Meschini i Antonio Buondonno.

Turski mediji pišu da su članovi organizacije, nekoć poznate kao Daltons Gang, koja je srušena u akciji provedenoj u četiri zemlje Europe, učestvovali u osnivanju kriminalne organizacije u terorističke svrhe, formiranju naoružane bande, ubistva, posjedovanju ilegalnog oružja i eksploziva, krijumčarenje oružja, droge, otmice, iznude i pomaganje ilegalne imigracije, prenosi portal Istraga.ba.

(VIDEO/FOTO) SNIMAK UBISTVA VUKOTIĆA: Za likvidaciju kavčani platili milion i po eura

Barisa Boyuna, za kojim se dugo tragalo kao bjeguncem, italijanska je policija uhapsila 2022. godine, a sud u Bologni ga je pustio unatoč zahtjevu za izručenje koji je dostavila Turska.

Njegova kriminalna organizacija odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj. No, ono što je posebno interesantno, istražni organi sumnjaju da su Boyunova banda pomagala ubicama vođe Škaljafrskog klana Jovana Vukotića.

Podsjetimo, Vukotić je ubijen u Turskoj u septembru 2022. godine. Vukotić je na teritoriji Turske ušao s falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, a pethodno je podvrgnut operaciji izmjene lica, saopšteno je tada iz turske policije.

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u Istanbulu, naočigled tada  trudne supruge, kćerke i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu škaljaraca.

Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

Ubicama je, prema navodima turskih medija, pomagala grupa Barisa Boyuna.

Jedan od članova ove bande je Sinan Šimšek koji je u utorak navečer uhapšen na Palama gdje godinama djeluju članovi dva zaraćena crnogorska klana.

(Istraga.ba.)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 04:15