/ -Фото: Кликс
14/08/2021 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нека љуби ко год кога хоће: У Сарајеву одржана Парада поноса

“Он воли њега“, “Kолико кошта слобода“, “Kоме смета љубав“, “И лезбијка и радница“ – неки су од транспарената са данашњег скупа

Трећа поворка поноса одржана је у Сарајеву, a oко 300 учесника Параде поноса окупило се ове године у центру главног града БиХ.

Присуствовали су многи политичари из странака љевице и центра, али и бројни дипломатски представници.

image
Фото: Кликс

Скуп под називом “Отпор с маргине” организовала су удружења која окупљају припаднике хомосексуалне и трансродне заједнице.

Ово  је трећи пут да се Парада поноса организује у главном граду БиХ са циљем упозоравања на сталну дискриминацију припадника сексуалних мањина.

image
Фото: Кликс

“Он воли њега“, “Kолико кошта слобода“, “Kоме смета љубав“, “И лезбијка и радница“, “Отпор с маргине” – неки су од транспарената који учесници данашње Поворке поноса носили током шетње.

У исто вријеме у Сарајеву, одржан је и контрапротест назван „Анти ЛГБТ“ као одговор на трећу Поворку поноса. На том протесту се окупило нешто више од 50 људи. Поручили су да се боре против промоције свега онога што се промовише на Поворци поноса. Kазали су да не позивају на насиље, али желе да искажу незадовољство.

 Према незваничним подацима, у центру Сарајева је распоређено више од 1.000 полицајаца са опремом за разбијање демонстрација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 07:29