23/06/2021 u 14:14 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшић: Позивам Црногорце који су гласали за Резолуцију о Сребреници да буду моји гости

Он је позвао Додика да "коначно схвати" да не може побјећи од чињенице да је чиновник Босне и Херцеговине, од које прима плату и ужива друге бенефиције

Предсједник Социјадемократске партије Нермин Никшић позвао је заступнике Скупштине Црне Горе који су изгласали Резолуцију о геноциду у Сребреници да буду његови гости у било којем дијелу Босне и Херцеговине, пише Klix.ba.

-Ми смо одавно постали земља апсурда па они који све ураде, па и украду да побиједе на изборима, чине све да покажу како им осим великих привилегија ништа друго није битно. Ја се суздржавам и настојим да оно што им желим казати кажем без увреда и погрдних ријечи-истакао је Никшић.

Додао је да то није лако након изјава којима се величају ратни злочинци и напада на црногорске парламентарце.

-Овим путем користим прилику да позовем све заступнике црногорског парламента који су гласали за Резолуцију о геноциду у Сребреници да посјете Босну и Херцеговину и да буду наши гости у Сарајеву, Бањој Луци или било којем другом дијелу наше домовине. Својим гласањем су доказали да су храбри људи који су злочин спремни назвати правим именом и дистанцирати се од њега, за разлику од бројних домаћих политичара који кукавички бјеже од истине како би задржали подјеле и антагонизме на којим њихове политике опстају- изјавио је Никшић.

Он је позвао Додика да "коначно схвати" да не може побјећи од чињенице да је чиновник Босне и Херцеговине, од које прима плату и ужива друге бенефиције.

-Некада ми изгледа као да му је жао што је пропустио прилику да стане уз раме оних који су правосанажним пресудама Међународног суда правде осуђени када су чинили злочине. Зато се сада на све начине жели сврстати уз њих и фалсифицирати чињенице- истакао је Никшић.

Додао је да је због Додиковог негирања правоснажних пресуда важно да се у БиХ донесе закон којим ће се забранити негирање геноцида и тиме онемогући политичаре да таквим "испадима" скрећу пажњу са стварних животних проблема.

-Мислим да су ипак коначно прочитани и да им овај пут неће проћи. Зато још једном позивам црногорске парламентарце да буду наши и моји гости, а порука негаторима геноцида и промоторима фашизма је да им рушење државе и односа с добронамјерним сусједима не може проћи - Но пасаран-закључује Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:40