Zastava Kosova / - SHUTTERSTOCK
11/04/2024 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemačka dala Kosovu pet vojnih kamiona vrijednih i 2,7 miliona eera

Bezbjednosne snage Kosova (BSK) dobile su donaciju Njemačke od pet vojnih kamiona kompanije Rajnmetal u vrijednosti od 2,7 miliona eura, a najavljeno je da će se za BSK kupiti još deset takvih vozila.

Na ceremoniji prijema u kasarni „Adem Jašari“, ministar odbrane Ejup Maćedonci rekao je da je danas poseban dan za BSK jer su od Njemačke dobili donaciju koja će uticati na povećanje logističkih i operativnih kapaciteta, prenosi N1.rs.

On je rekao da je na putu rasta i razvoja vojske Njemačka, kao strateški partner, odigrala izuzetnu ulogu i da joj je Priština na tome zahjvalna.

Prema njegovim riječima, donacija vojnih kamiona u iznosu od 2,7 miliona eura nastavak je donacije od 3,5 miliona eura koja je uručena prošle godine.

- Odlična saradnja će se nastaviti i dalje u cilju podizanja naših odbrambenih kapaciteta na nivo NATO standarda, kako bismo doprineli miru i bezbjednosti u zemlji, regionu i šire - rekao je on.

Njemački ambasador na Kosovu Jorn Rode je rekao da će donacija od pet kamiona iz Njemačke pomoći BSK u oblasti logistike.

Današnja donacija, prema njegovim riječima, potvrđuje odlične odnose Njemačke i Kosova.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:46