/ FOTO ILUSTRACIJA UP TVITER
08/11/2022 u 16:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemačka: Uhapšen državljanin BiH, povezuju ga sa "škaljarcima"

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko - kartela, povezan sa tzv. Škaljarskim klanom, naveli su iz Tužilaštva BiH

Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je navodno povezan sa takozvanim Škaljarskim klanom, uhapšen je u Frankfurtu na temelju potjernice Tužilaštva BiH. Saopšteno je to iz ovog tužilaštva, odakle dodaju da, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordinišu aktivnostima u vezi sa ovim hapšenjem, pišu Nezavisne.

"Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko - kartela, povezan sa tzv. Škaljarskim klanom, uključen u krijumčarenje i promet velikih količina droga iz Južne Amerike prema zemljama EU  i dalje prema regionu Zapadnog Balkana", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, u okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, te se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordiniše rad osoba uključenih u krijumčarenje droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

"Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 08:46