/ Фото: Фејсбук
26/05/2021 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова градоначелница Сарајева одушевљена Подгорицом, подржава и Ђоковића

Бенјамина Карић је примјер како треба одржавати односе са земљама сусједима

Након промјене власти у Црној Гори, талас политичких новина захватио је и регион па су младе струје запажене и у Босни и Херцеговини. Чисти примјер је нова градоначелница Сарајева Бенјамина Карић, живи доказ како се на правилан начин одржавају односи са државама сусједима.

Карић је недавно посјетила Подгорицу у част обиљежавања 21. маја-Дана независности Црне Горе, а том приликом се срела са градоначелником подгорице Иваном Вуковићем.

image
Фото: Твитер

- Посебна је част посјетити Подгорицу и учествовати у обиљежавању 21. маја, Дана независности Црне Горе. У првој сам службеној посјети изван БиХ. Нека је вјечна Босна и Херцеговина, да је вјечна Црна Гора- написала је тада Карић на свом Твитер налогу.

image
Фото: Твитер

Градоначелница је недавно угостила и најбољег тенисера свијета и најбољег српског тенисера Новака Ђоковића и уручила му поклон.

- Захвална сам најбољем тенисеру свијета који је боравком у нашем граду омогућио велику промоцију Сарајева у свијету. Жељела сам му се достојно захвалити у име грађана Сарајева и пожељети срећу на тениском терену- поручила је тада Kарић.

Карићева је од почетка априла, како је на функцији градоначеника, донијела низ одлука које су наишле на позитивне критике јавности. Између осталог, тако је одлучила да прода службени аутомобил лимузину Пасат која је плаћена из буџета града Сарајева.

image
Фото: Фејсбук

- Користићу друга возила која буду на располагању и каква често сви виђамо на улицама Сарајева. На службеном возилу нећу користити постављене "ротације" јер градоначелник Сарајева према закону нема право на то- саопштила је раније градоначеница.

Такође је одлучила да током свог мандата неће имати савјетнике који за свој рад добијају накнаду.

Kарић је рођена 1991. године у Сарајеву. Од 18. године је члан СДП-а, а од 2019. године је и потпредсједница партије.

Упоредо је дипломирала на два факултета, на Правном факултету и на Одсјеку за хисторију Филозофског факултета.

Добитница је Сребрене значке за изузетан успјех на додипломском и постдипломском студију.

Kарић је позната као најмлађа докторица правних наука у БиХ и прва послијератна докторица класичног римског права. Аутор је више од 50 публикација, књига, чланака и превода са латинског језика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:20