/ foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK
14/11/2022 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova premijerka Slovenije vozi motor i vlasnik je tri kompanije: Sve sam zaradila pošteno

Nataša Pirc Musar je prva žena na mjestu predsjednika Slovenije, a do svog cilja došla je bez partijske infrastrukture koja je podržavala njenog protivnika

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Sloveniji Nataša Pirc Musar pobijedila je protivkandidata Anžea Logara.

- Želim da Slovenija postane zemlja u kojoj će mladi željeti da ostanu - poručila je Pirc Musar koja je aktivna na društvenim mrežama, mada ima daleko manje pratilaca od svog prethodnika.

Nova predsJednica je pravnik, vlasnik tri kompanije i sakuplja figurice sova, jer simbolizuju mudrost.

Pirc Musar je prva žena na mjestu predsjednika Slovenije, a do svog cilja došla je bez partijske infrastrukture koja je podržavala njenog protivnika.

image
-FOTO: FACEBOOK

Rođena je 1968. godine u Ljubljani u radničkoj porodici. Djetinjstvo je provela u Kamniku, a sada živi u Radomlju. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Ljubljani 1992. a 23 godine kasnije doktorirala na Pravnom fakultetu u Beču.

Prvi posao joj je bio na nacionalnoj televiziji, a nakon šest godina prešla je na POP TV.

U julu 2004. godine Narodna skupština je prvi put izabrala za povjerenika za informacije, a drugi petogodišnji mandat na ovoj funkciji završila je 2014. godine. Od tada se bavi advokaturom.

Kao i Borut Pahor, i ona je aktivna na društvenim mrežama, mada ima daleko manje pratilaca od njega.

Na "Tviteru" ima više od 54.000 pratilaca, skoro upola manje od odlazećeg predsjednika, a 2.209 na "Instagramu", što je 60 puta manje od Pahora.

image
-FOTO: FACEBOOK

Kod kuće ima dvije čivave i kolekciju figurica sova koje sakuplja dvadesetak godina. Ovu pticu, kaže, voli jer je simbol mudrosti. Hobi joj je i boćanje, kao i vožnja motora.

Ima 273.000 eura štednje u banci i finansijskih ulaganja, vlasnica je 145 akcija "Krke", vrijednih nešto više od 62.000 eura po kursu od petka.

Suvlasnik je tri kompanije (Advokatska kancelarija Pirc Musar & Lemut Strle, Info kuća, Ruska dača), ukupna knjigovodstvena vrIJednost akcija iznosi 212.000 eura. Suvlasnica je i porodične kuće u kojoj živi sa suprugom Alešom.

Aleš Musar se obogatio na početku privatizacije državnih firmi. Nataša tvrdi da je sve bogatstvo zarađeno pošteno i legalno.

Imaju sina Maksa koji je student mašinstva, a odnedavno žive u Radomlju, na sjeveru Slovenije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:02