Копитзова дјеца / - ФБ
26/09/2021 u 21:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови детаљи из Загреба: Отац прво тровао таблетама па угушио своје троје дјеце

Када се увјерио да ниједно од троје дјеце више не дише, једно по једно их је узео у наручје и однио на кауч у дневном боравку. Ставио их је једно крај другог и око њих послагао њихове омиљене играчке

Обдукција није дала одговор на кључно питање о смрти троје дјеце, седмогодишњих близанаца и четворогодишњег дјечака, које је у ноћи на суботу у Загребу убио њихов отац Харалд Копитз.

Наиме, истражитељи који су прво вјеровали како су дјеца убијена тако да их је отац угушио, све су склонији верзији да је кључно за смрт било тровање, вјероватно таблетама.

На тијелима троје убијене дјеце нађене су озљеде од гушења па се сумња како је отац дјецу и отровао и гушио. Могуће је и да је код неке од дјеце смрт наступила тровањем, а код неке гушењем.

То ће све да утврди токсиколошко вјештачење дјеце.

Осим питања шта је био непосредни узрок смрти дјеце, истражитељи ће у данима који слиједе да трагају за одговорима на питања шта је починитеља нагнало на овакав злочин, да ли је све планирао, али и да ли је ли био под утицајем средстава која би утицала на његово расуђивање.

Убица Харалд Копитз је у међувремену и даље на болничком лијечењу и тек треба да буде испитан.

"Пацијент је смјештен на одјељењу интензивне његе и под константним је надзором полиције. Није животно угрожен, све животне функције пацијента су стабилне, и даље је при свијести", навео је др. Давор Вагић из КБЦ-а Сестре милосрднице у саопштењу медијима.

Додао је да се отпуштање 56-годишњег пацијента из болнице очекује у сљедећа два дана.

Свој исказ отац убица полицајцима још није дао. Од тренутка буђења до данас у болници није проговорио ни ријеч, пише РТЛ. Службено још није ухапшен.

- Оног тренутка кад љекари процијене да је његово психолошко стање задовољавајуће, да он може да прати ток поступка он ће да буде предан притворском надзорнику.

Дјеца су за викенд била с оцем јер му их је у петак оставила бивша супруга, која се запутила на пословни пут у Дубровник. Око поноћи је Копитз, сумња се, спремио дјецу за спавање, али прије тога им је свима дао коктел разних таблета и лекова. Према информацијама Вечерњег листа, дјеца, или неко од њих, ипак су почела да се буде, а Копитз је тада кренуо да их гуши.

Када се увјерио да ниједно од троје дјеце више не дише, једно по једно их је узео у наручје и однио на кауч у дневном боравку. Ставио их је једно крај другог и око њих послагао њихове омиљене играчке.

image

Хералд Копиц

- Профимедиа/Фејсбук

Језива сцена дочекала је полицајце који су изашли на дојаву о могућем самоубиству. Наиме, недуго након поноћи 56-годишњи Аустријанац објавио и неку врсту опроштајног статуса на Фејсбуку и Инстаграму.

- Збогом свима, отићи ћу јер више не могу. Љубав мог живота оставила ме јер је моја бивша жена била јако лоша према њој и немам новца. Све што сам покушао у задњих годину и по није ме вратило на посао, чак ми ни браћа из масонске ложе нису помогла, на крају ми нису ни одговарали на позиве. Само су ми пријатељи Манфред, Роланд и брат Хелмут помогли колико су могли. Сада сам дошао до краја. Зато, збогом - написао је на енглеском.

Тај статус уочио је неко од његових познаника и обавијестио полицију, која је одмах кренула у стан. Било је прекасно.

Полицајце је шокирала стравична сцена. И искусним истражитељима ово је била једна од најстрашнијих сцена које су икада видјели. Због свега ће полицајцима који су били на мјесту злочина бити потреба психолошка помоћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:22