/ - IBRAHIM-BORAN-3IJHGGTSDI8-UNSPLASH
04/01/2022 u 20:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одузето 96.000 еура: Новац крили испод уложака патика

Случај на Градини откривен је данас након што је за детаљан преглед издвојен BMW, којим су ка Турској путовала тројица аустријских држављана

Цариници Србије су током празника на прелазима Градина и Хоргош у сарадњи са полицијом заплијенили преко 96.000 еура, а дио непријављеног новца откривен је испод уложака у патикама које је један од путника носио на себи.

Случај на Градини откривен је данас након што је за детаљан преглед издвојен BMW, којим су ка Турској путовала тројица аустријских држављана, пише Блиц.

Код њих је током контроле пронађено укупно 90.000 еура, а дио откривеног новца један од путника крио је испод уложака у патикама које је у том тренутку носио на себи.

Након што је сваком путнику понаособ враћен дозвољени износ од 10.000 еура, до окончања прекршајног поступка задржана је сума од 60.000 еура.

На Хоргошу је јуче на излазу из земље приликом детаљног прегледа двојице ирачких држављана, који су аутомобилом BMW путовали из Турске ка Њемачкој, пронађено укупно 56.665 непријављених еура.

Када је путницима враћен дозвољени износ готовине коју је без пријављивања могуће пренијети преко границе, уз потврду о покренутом прекршајном поступку задржано је нешто више од 36.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:07