Viktor Orban / - SHUTTERSTOCK
29/09/2022 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Orban podržao Dodika: Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom Balkanu

U kratkom video obraćanju, Orban je Republiku Srpsku nazvao “počasnim susjedom” Mađarske, dodavši da “oduvijek poznaje Dodika i da želi i dalje da sarađuje s njim

Premijer Mađarske Viktor Orban podržao je Milorada Dodika u trci za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima 2. oktobra.

U kratkom video obraćanju, Orban je Republiku Srpsku nazvao “počasnim susjedom” Mađarske, dodavši da “oduvijek poznaje Dodika i da želi i dalje da sarađuje s njim.

- Nadam se da ću i poslije izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana, rekao je Orban.

Još je kazao da u RS predstoje v.ažni izbori, da dobro poznaje Dodika koji je, kako je istakao, dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda

Dodao je da je u Dodiku upoznao čovjeka “koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazumani koji uvek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda”.

- Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom. Zato je ono što se kod vas dešava za nas veoma bitno, naveo je mađarski premijer koji u svom obraćanju nijednom nije pomenuo Bosnu i Hercegovinu, čiji je RS jedan od dva entiteta.

Na izborima 2. oktobra Dodik je kandidat za predsjednika RS, a njegov glavni rival je kandidatkinja opozicije Jelena Trivić iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2022 06:57