Vjosa Osmani / - FOTO: KOSOVO ONLINE
18/01/2024 u 20:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osmani: Institucije Kosova zajedno sa saveznicima će obuzdati svaki mogući napad Srbije

Osmani je tokom sastanka, kako je saopšteno iz njenog kabineta, zahvalila komandatu Kfora na kontinuiranom angažovanju tih snaga kako bi se garantovala bezbjednost na cijeloj teritoriji Kosova

Prjedsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas, na sastanku sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom, da će kosovske institucije, u saradnji sa savezničkim snagama, „obuzdati svaki mogući napad Srbije“ i na taj način održati mir i stabilnost na Kosovu i u regionu

Osmani je tokom sastanka, kako je saopšteno iz njenog kabineta, zahvalila komandatu Kfora na kontinuiranom angažovanju tih snaga kako bi se garantovala bezbjednost na cijeloj teritoriji Kosova.

Ona je posebno izrazila zahvalnost za dodatne trupe koje podržavaju kosovske institucije u „patroliranju granicom sa Srbijom“, posebno nakon, kako je ocjenila, „čina agresije Srbije 24. septembra„.

- Predsjednica Osmani je na sastanku sa komandantom Ulutašem istakla značaj kontinuirane koordinacije između Kfora i njegovog primarnog bezbjednosnog partnera, kosovske policije, kao i koordinacije sa svim bezbjednosnim institucijama na Kosovu, za dobrobit stabilnosti i bezbjednosti svih građana Kosova, bez obzira na etničku pripadnost - piše u saopštjenju.

Osmani je dodala da su „srpske kriminalne bande koje su napale NATO nažalost i dalje slobodne“ i da je nekažnjivost onih koji su napali Kfor u maju „loša poruka i ohrabrenje da Srbija ponovo napadne“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 14:11