/ - FOTO: TVITER
11/01/2023 u 18:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Kosovo spremno da doprinese postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom

Predsjednica Osmani je istakla da Srbija uz podršku Rusije nastavlja da bude destabilizujuća sila i prijetnja stabilnom miru u regionu

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani saopštila je da je sa višim savjetnikom američkog State departmenta Derekom Cholletom razgovarala o nedavnim dešavanjima na Kosovu, prenosi Avaz.ba.

Osmani je zahvalila na angažovanju SAD u procesu dijaloga, dodajući da je pojačano angažovanje Amerike u ovom pogledu ključno za obezbjeđivanje uspješnog ishoda za dobrobit građana Kosova.

Ona je istakla da "konačni sporazum, koji treba da se zasniva na međusobnom priznavanju, ima za cilj poboljšanje života građana i postizanje održivog i dugoročnog mira u regionu".

- Kosovo je spremno da nastavi, sa punom posvećenošću, da bude konstruktivna strana, u koordinaciji sa SAD, dajući prijedloge koji doprinose postizanju takvog sporazuma - rekla je Osmani.

Predsjednica Osmani je istakla da Srbija uz podršku Rusije nastavlja da bude destabilizujuća sila i prijetnja stabilnom miru u regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:54