/ - FOTO YOUTUBE SKRINPšOT
20/02/2023 u 14:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo

Osmani je boraveći u Minhenu optužila ruskog predsjednika da pokušava da presnese sukob i u druge zemlje

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani kaže da ruski predsjednik Vladimir Putin "pokušava da destabilizuje Kosovo preko svog saveznika Srbije, koristeći metode koje je već isprobao u istočnoj Ukrajini", prenosi Skaj njuz.

Osmani je boraveći u Minhenu optužila ruskog predsjednika da pokušava da presnese sukob i u druge zemlje, uključujući Moldaviju i Gruziju, prenosi Kosovo online.

- Ono što on pokušava da uradi jeste da skrene pažnju Zapada sa Ukrajine. Način na koji bi on to mogao da uradi je stvaranje drugih sukoba u Evropi, bilo da govorimo o Moldaviji, Gruziji ili Zapadnom Balkanu- rekla je Osmani.

Osmani kaže da Kremlj želi isto na Kosovu preko svog saveznika Srbije i da Rusija koristi metode koje je koristila u istočnoj Ukrajini za podsticanje građanskog rata i destabilizaciju.

- Oni ilegalnim rutama dovode paravojne snage koje su obučene u civile na našu teritoriju, a onda šalju oružje i šalju i zelene uniforme bez oznaka da to ne izgleda kao tradicionalni vojni napad. Ali u stvari, oni pripremaju mnogo hibridnih napada, što je mješavina onoga što ove paravojne snage rade na sjeveru Kosova- kaže Osmani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:58