/ - ОСМАНИ И СТЈУАРТ ПИЧ
10/02/2022 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Османи са Стјуартом Пичом: Да будемо равноправно третирани у дијалогу са Београдом

Велика Британија је међу главним савезницима, са кључном улогом у процесу ослобођења, независности и изградње државе Косова, казала је Османи

Предсједница привремених институција у Приштини Вјоса Османи пренијела је специјалном изасланику Велике Британије за Западни Балкан Стјуарту Пичу да дијалог са Београдом "треба равноправно да третира обје стране" и истакла "да је Косово посвећено дијалогу, као процесу усмјереном на међусобно признавање".

- Косовска страна је конструктивна у дијалогу а Србија прави опструкције неспровођењем потписаних споразума - навела је Османи и у том контексту, поменула "негативан утицај Русије као отворену тенденцију дестабилизације региона", преноси РТС.

У саопштењу из њеног кабинета, наводи се да је Османијева Пичу честитала на дужности и активној улози Велике Британије у региону Балкана.

- Велика Британија је међу главним савезницима, са кључном улогом у процесу ослобођења, независности и изградње државе Косова. Што је већа улога ове државе у важним процесима нашег региона, то ће резултати бити већи и кориснији за грађане Косова - тврди Османи.

Захвалила се амбасади Велике Британије у Приштини, која према њеним ријечима ради вриједан посао у подршци пројектима, укључујући владавину права и жртве сексуалног насиља.

Истакла је да су у Приштини посвећени повећању сарадње са Великом Британијом, посебно у економским и одбрамбеним питањима.

Британски изасланик се у Приштини састао и са премијером Аљбином Куртијем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:50