VJOSA OSMANI Foto youtube: Al Jazeera Balkans / - VJOSA OSMANI FOTO YOUTUBE: AL JAZEERA BALKANS
30/09/2023 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Vučić ponavlja postupke Miloševića, pokušava da poništi suživot različitih zajednica

Takođe, ona ističe da će Kosovo nastaviti raditi sa saveznicima i da neće, nipošto, dozvoliti da se ova postignuća ponište

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se putem svog naloga na društvenoj mreži X komentarišući postupke Aleksandra Vučića, pritom upoređujući ih sa postupcima koje je, kako kaže, prije 20 godina radio Slobodan Milošević, prenosi Klix.ba.

Osmani navodi da Vučić pokušava da uništi sve što je Kosovo postiglo zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, za mir i slobodu.

Ona je na platformi X napisala da do ovih poteza srbijanskog predsjednika dolazi nakon dvije decenije kada je Slobodan Milošević pokušao uništiti Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

-Više od dvije decenije nakon što je Milošević pokušao uništiti Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, njegov poručnik Vučić sada pokušava da poništi sve što smo zajedno postigli SAD i EU: mir, slobodu i suživot među različitim zajednicama -poručuje Osmani.

Takođe, ona ističe da će Kosovo nastaviti raditi sa saveznicima i da neće, nipošto, dozvoliti da se ova postignuća ponište.

-Sloboda će prevladati”-zaključuje Osmani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 07:06