Бандић Бандић / - фф
05/01/2022 u 12:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оставштина бившег градоначелника Загреба око три милиона еура

Како се наводи, суд је Бандићу приписао четири стана у Загребу вриједности око 10 милиона куна, викендицу у Самобору, умјетничка дјела и олдтајмере, а ту је и имање у Херцеговини од 10 милиона куна

Најмање 20 милиона куна (нешто мање од три милиона еура) могла би данас да вриједи оставштина покојног загребачког градоначелника Милана Бандића, објавио је Јутарњи лист.

До тог износа дошло се рачунајући познате некретнине, покретну имовину и умјетнине у Хрватској и Босни и Херецеговини, а које је уз Бандића везао Жупанијски суд у Загребу и власнички су разасуте на неколико страна, укључујући његовог брата Драга Бандића, али и породицу Брзица из Имотскога.

Како се наводи, суд је Бандићу приписао четири стана у Загребу вриједности око 10 милиона куна, викендицу у Самобору, умјетничка дјела и олдтајмере, а ту је и имање у Херцеговини од 10 милиона куна.

Причу о "митској имовини" Милана Бандића, којој је у укупности готово немогуће ући у траг, покренула је недавно његова супруга Весна Бандић, која је за Јутарњи рекла да би ускоро могла остати без свега.

Њој, према званичним подацима, припада тек дио Бандићеве процијењене оставштине, јер не може постићи договор са братом свога покојног супруга Драгом Бандићем.

Из јавних катастарских података види се да на Весну Бандић званично гласе само двије некретнине, половина стана у Бужановој и викендица у Самобору.

За три некретнине, станове на Кругама, Јаруну и Грачанима, Весна Бандић каже да никад није чула и да се нису појавили у његовој оставштини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:35