Аљбин Курти / EPA-EFE - Аљбин Курти
20/09/2022 u 13:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičeni atentator na Kurtija povezivan ca ubistvima u Crnoj Gori

Haljiti, poslanik u Skupštini Kosova iz redova opozicione Demokratske partije Kosova, potvrdio je za lokalne medije na Kosovu da je dobio ove informacije, prema kojima mu je život bio ugrožen

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je da je od Kosovske obaveštajne agencije (KIA) dobio informacije da je postojao plan da se na njega izvrši atentat 2021. godine, javlja RSE prenosi portal RTCG.

Na osnovu pisanja medija, državljanin Albanije P.K navodno je planirao njihova ubistva. U istom dokmentu stoji da je ta osoba bila umešana u više ubistva na Kosovu i u Crnoj Gori.

Prema dokumentu, atentate je trebalo da izvrši albanski državljanin P.K.  za koga se navodi da ima "dobre snajperske veštine" i osumnjičen je za više ubistava na Kosovu i u Crnoj Gori. Albanska policija je 2016. godine raspisala potjernicu za P.K. , koji navodno živi u Skadru.

-Bezbjednosne institucije su preduzele sve mjere da spriječe takvu akciju. Taj slučaj nije iznijet u javnost kako se ne bi širila panika- navodi se u saopštenju iz kabineta kosovskog premijera.

U saopštenju se ne navode druge informacije, ali na osnovu pisanja medija u Albaniji, jedinica za borbu protiv terorizma Policije Kosova dobila je informacije od obavještajnih izvora o prijetnjama ubistvom tri osobe: Aljbina Kurtija, Džavita Haljitija i Ismeta Hadže.

Haljiti, poslanik u Skupštini Kosova iz redova opozicione Demokratske partije Kosova, potvrdio je za lokalne medije na Kosovu da je dobio ove informacije, prema kojima mu je život bio ugrožen.

Ismet Hadža je bivši pripadnik Kosovske informativne službe (SHIK).

Radio Slobodna Evropa (RSE) nije uspio da potvrdi autentičnost tog dokumenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:27