Uhapšeni u slučaju otmice i ubistva Vanje Đ. / - FOTO: SKOPJE1.MK
04/12/2023 u 13:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje u pritvoru; Otac još uvijek u stanici

Trojica, osim za otmicu, osumnjičena su i za ubistvo

Tri osobe, Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, osumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske, dobili su po 48 sati pritvora.

Kako saznaje TV stanica "Skopje1" iz izvora u Kaznenom sudu, sva trojica, osim za otmicu, osumnjičena su i za ubistvo, prenosi klix.ba.

Sutkinja za prethodni postupak ove je mjere izrekla rano jutros, nakon što su trojica dovedena u sud iza ponoći, između 1 i 4 sata.

Kešišev, Manev i Videvski odvedeni su u zatvor u Šutki, gdje će služiti izrečenu mjeru. Nakon isteka roka od 48 sati ova mjera se može produžiti na zahtijev tužioca koji vodi postupak.

Osumnjičeni Velibor Manev juče je prvi priveden na sud, a na pitanje novinara je li ubio Vanju, on je to negirao. On je jedini koji je vođen s parkirališta ispred suda.

Druga osoba, odnosno Bore Videvski, uveden je kroz podzemno parkiralište suda, a potom stepenicama odveden u sudnicu. Za njim je bilo više policije nego inače kako bi ga priveli sucu za prethodni postupak. Nije odgovorio na pitanje novinara: "jesi li ubio Vanju".

Treća osoba, Vlatko Kešišev, za koju se neslužbeno saznaje da je imala najveći i najbitniji angažman - skrivala se od javnosti. Policija ga je dovezla kombijem Interventne policije, a s parkirališta je liftom prevezen u sudnicu.

"Skopje1" je dobio fotografije osoba koje se od juče nalaze u policijskoj stanici i čekaju da budu izvedeni pred sudiju za prethodni postupak Kaznenog suda.

Podsjećamo, na razgovor je priveden i otac ubijene djevojčice. On se još uvijek nalazi u policijskoj stanici.

Ipred škole u koјu јe išla Vanja Đorčevske

Izvor: Skopјe 1.mk

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:52