/ - - FOTO: MUP RS /SCREENSHOT
13/01/2022 u 21:27 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Откривен последњи позив: Матеј прекинуо сваку комуникацију после разговора са једном дjевојком

С њом се чуо непосредно прijе одласка из београдског клуба "Готик", после којег му се губи сваки траг код ријеке Саве

Инспектори српске полиције с хрватским колегама испитују шта је Сплићанин Матеј Периш (27) рекао сестри пријатеља приjе нестанка. Он је у ноћи између 30. и 31. децембра последњи телефонски разговор имао с овом другарицом из Сплита, а полиција мисли да она може да разрjеши мистерију његовог случаја. С њом се чуо непосредно prijе одласка из београдског клуба "Готик", после којег му се губи сваки траг код риjеке Саве.

МУП Србије објавио реконструкцију кретања Периша

Након што су истражитељи из Хрватске саопштили да ће помоћи српским колегама у истрази и уједно неколико пута саслушати и шесторицу Матејевих пријатеља, с којима је боравио у Београду, посебну пажњу ће обратити на испитивање дjевојке с којом је Периш кобне вечери имао последњи телефонски разговор, а за коју се зна да је сестра његовог пријатеља и да су веома блиски, пише Српски телеграф

Сатница кретања Матеје по излазку из "Готика"

1.45 Сплићанин трчи поред кафића "Небо и земља" у Карађорђевој улици *

1.46 Код Бранковог моста зауставља таксисту, а он га одбија јер је заузет

1.47 Трчи Травничком улицом, а ни тада нико не јури за њим

1.48 Из Улице браће Крсмановић улази на Савски кеј

1.50 Прескаче ограду ресторана "Саванова" и ходом иде око самог локала

1.51 Трчећи иде ка тераси шеталишта која се налази изнад Саве

1.52 На истој камери не види се гдје је младић, односно да ли је упао у ријеку

2.03 Лоцирање Матејевог телефона у исто вријеме гдје се на камери види "објекат" који се креће у Сави

2.05 Код ушћа Саве у Дунав види се "објекат" који се креће низ ријеку, поновно поклапање с телефоном младића

- Припадници београдског МУП прегледали су листинг позива Матеја Периша и утврдили да је последња на листи другарица из Сплита. Она им је рекла да се бавио веома тешким послом скипера и да је био врло амбициозан, а да би све постигао, користио је опијате, али им није открила детаље разговора с несталим Сплићанином јер је нагласила да га је слабо чула од музике из "Готика", у којем се налазио.

Хрватски инспектори одлучили су да прискоче колегама у помоћ и детаљније испитају ову дjевојку због сумње да може да им открије бар приближан разлог који је навео младића да истрчи из клуба - објашњава  извор из истраге. Како je Курир раније писао, прије разговора с другарицом Периш је дјевојци Сањи послао видео-снимак у 21.30, а у којем се види да у ресторану "Амбар" с другарима ужива у вину.

Начелник Управе криминалистичке полиције у Хрватској Антонио Геровац рекао је у сриједу да ће колегама у Београду помоћи и у анализи разговора с телефона Сплићанина, који је последњи пут лоциран 31. децембра, када су видео-камере на том истом месту код Бранковог моста у Сави снимиле и "објекат" који се креће низводно, па се претпоставља да је то снимљен Периш како плива ка Дунаву.

Међутим, отац момка кога траже већ 15. дан каже да се на реконструкцији МУП Србије, која је објављена у сриједу, не виде кључни моменти.

- На тој реконструкцији се не виде тренуци када мој син излази из клуба и евентуално улази у воду. То су, уз контакте Матеја с таксистом који се зауставио и који показује његово стање прибраности, према мом мишљењу, најважнији тренуци - рекао је Ненад Периш за хрватске медије.

Курир.рс/република.рс

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:23