/ - PHOTO BY JUSTIN VEENEMA ON UNSPLASH
05/09/2023 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pas ugrizao dijete za lice

Po dijete je došla hitna, a pas je brzo pobjegao, ispričao je jedan od komšija

Danas oko 13:20 u Brestju kod Sesveta u Zagrebu pas je ugrizao dijete za lice. Policija je zaprimila dojavu o incidentu u 13:20. Njihovi službenici su ubrzo stigli na lice mjesta, nakon što su ih pozvali roditelji povrijeđenog djeteta.

- Zaprimljena je dojava danas oko 13:20 da je na području Brestja pas ugrizao dijete. Policija je došla na lice mjesta, okolnosti događaja se još utvrđuju, policija poduzima sve potrebne radnje kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo- kažu iz zagrebačke policije-  prenosi Index.hr.

Kako javlja 24sata, pas je ušao u dvorište u kojem se nalazilo dijete. Dijete je zatim odvezla hitna pomoć.

"Pit bul je uletio u dvorište i ugrizao dijete za lice. Po dijete je došla hitna, a pas je brzo pobjegao ", ispričao je jedan od komšija za pomenuti portal.

"Taj pas je inače jako velik, ali nikad nije bio agresivan", kazao je drugi i dodao da je otac došao po dijete s posla da ga odvede na Hitnu, ali da je susreo hitnu na putu te su ga preuzeli.

Vlasnik psa starog godinu i po za Jutarnji list je ispričao da se radi o mješancu teškom oko 70 kilograma i da mu je majka ptičar, a otac nepoznate rase. Kaže da se dječačić posljednje dvije sedmice u dvorištu igrao sa psom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:09