Стево Пандеровски / - WIKIPEDIA
07/06/2021 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пендаровски: Скопље не треба да лобира за независност Косова, захвални смо Србији на свему

Србиjа jе учинила све што jе у њеноj моћи да нам помогне и ми таj приjатељски гест знамо да цијенимо и нећемо га заборавити, казао је Пандеровски

Захвални смо приjатељскоj Србиjи на благовременоj помоћи у спречавању последица пандемиjе, посебно у процесу вакцинациjе, изjавио jе за Политику предсједник Сјеверне Македониjе Стево Пендаровски и нагласио да Сјеверна Македониjа не треба да лобира за независност Косова, што намећу поjедини албански политичари из извршне власти.

Како jе истакао, „Србиjа jе учинила све што jе у њеноj моћи да нам помогне и ми таj приjатељски гест знамо да цијенимо и нећемо га заборавити“.

„Ми смо Косово признали као независну државу 2008. године, када jе то учинио наjвећи броj наших стратешких партнера и од тог тренутка ми се залажемо и градимо добре односе са Косовом, jер на таj начин испуњавамо наше националне интересе“, рекао jе Пендаровски.

Он jе оцијенио да Сјеверна Македониjа доприноси и учвршћивању регионалне сарадње, што jе наjвиши спољнополитички приоритет и приjатељске Србиjе.

Пенадаровски jе подсјетио да jе Сјеверна Македониjа направила тешке компромисе да би постала пуноправна чланица НАТО и убудуће чланица Европске униjе.

„Чланство у ЕУ jе кључно за свеукупни развоj свих држава у региону и за европску интеграциjу немамо реалну алтернативу“, закључио jе Пендаровски.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:14