/ - SHUTTERSTOCK
19/12/2022 u 20:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petković: Kurti da ne pomišlja da nasiljem uklanja barikade

Dobro bi bilo da Kurti bude u kordinaciji sa samim sobom i da odmah oslobodi Dejana Pantića, da povuče policijske specijalace, navodi Petković

Barikade na sjeveru pokrajine za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista kojima je jedini cilj etnički čisto Kosovo i Metohija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. To prenose Novosti.rs.

- Dobro bi bilo da Kurti bude u kordinaciji sa samim sobom i da odmah oslobodi Dejana Pantića, da povuče policijske specijalace  sa sjevera KiM, koji tu ne mogu biti prisutni, kao i da ukine spiskove za progon i hapšenje Srba. A svakako i da ispuni obavezu Prištine i formira Zajednicu srpskih opština - navodi se u saopštenju direktora Kancelarije Petra Petkovića.

Petković podsjeća da zadatak KFOR-a nije „kako to misli Kurti da sa njim kordinira akcije protiv Srba niti da uklanja barikade, već da u skladu sa povjerenim mandatom, garantuje bezbjednost Srbima na Kosovu i Metohiji.

On kaže da Kurti ne treba da pomišlja da nasiljem uklanja barikade, jer su one prvobitno i postavljene kao odgovor na nasilje, a da svaki novi nasilni potez sa Kurtijeve strane prijeti da izazove eskalaciju koja se ne bi mogla kontrolisati.

- Vrijeme ja da Kurtijeva spirala nasilja bude prekinuta i da se Srbima na Kosovu i Metohiji, najugroženijoj nacionalnoj grupi na tlu savremene Evrope, omogući da žive u normalnim uslovima i bez konstantnog straha od nasilja i terora - zaključuje Petković.

(Sputnjik)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:33