/ - FOTO SKRINšOT YOUTUBE
16/05/2023 u 20:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Petković poručio Kurtiju: Biće da lažete, juče ste bježali od teme nestalih osoba

Nastavljate da briljirate, Aljbin Kurti, kao juče i ‘ekspert‘ Bisljimi u Briselu, naveo je Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Srbija prihvatanjem Deklaracije o nestalim licima "priznala zločine za prisilno nestale tokom rata", poručujući mu da "nastavlja da briljira kao što je to učinio juče Besnik Bisljimi u Briselu odbijajući da govori o rasvetljavanju sudbine nestalih".

"Nastavljate da briljirate, Aljbin Kurti, kao juče i 'ekspert' Bisljimi u Briselu, koji je odbio da razgovara o rasvetljavanju sudbine nestalih lica, iako je Beograd na tome insistirao. Biće da lažete, čim ste juče bježali od teme nestalih osoba", napisao je Petković na Tviteru.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Petković je istakao da je nakon jučerašnje runde dijaloga u Briselu "belodano jasno da Priština nema namjeru da konstruktivno razgovora, ne samo o Zajednici srpskih opština, već ni o bilo kom drugom aspektu normalizacije odnosa", piše Kosovoonline. 

"Aljbin Kurti se, najblaže rečeno, šegači i smijje u lice svim učesnicima dijaloga, uključujući i predstavnike EU, time što za zastoj u pregovorima okrivljuje Beograd i to samo dan pošto se predstavnik Prištine Besnik Bisljimi u razgovorima ponašao ne samo nekonstruktivno, već i drsko", naglasio je Petković. 

Direktor Kancelarije za KiM navodi da Beograd dosljedno godinama unazad dijalogu pristupa u dobroj vjeri i na konstruktivan način, smatrajući da je normalizacija odnosa sa Prištinom u obostranom interesu i neoborivim argumentima to u svakome trenutku može da potkrepi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:17