Мјесто несреће у којој је страдало 46 особа / - Мјесто несреће у којој је страдало 46 особа
23/11/2021 u 22:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пиргов: Несрећа у Бугарској посљедица људске грешке

Око сат и по прије удеса аутобус се зауставио на бензинској пумпи на магистралном путу „Струма“, гдје су путници отишли до тоалета и направили паузу око пола сата

Несрећа на аутопуту Софија-Благојевград, која се догодила јутрос, апсолутно је посљедица људске грешке, рекао је секретар за безбједност из града Перник, Васко Пиргов.

 - Аутобус је ишао преко 100 километара на час и не постоји ни милиметар трага кочења, што значи да возач није адекватно реаговао-  саопштио је Пиргов за Телевизију Бугарске.

Он је рекао да се аутобус није преврнуо и да је возач покушао да скрене лијево, додајући да има снимака који нијесу пријатни за гледање.

 - Призор је ужасан. Предњи дио аутобуса је изгорио, људи у болници „Пирогов“ су били у задњем дијелу аутобуса. На аутобусу је разбијено десно стакло и они су изашли одатле -  појаснио је Пиргов, преноси Телма.

Према његовим ријечима, око сат и по прије удеса аутобус се зауставио на бензинској пумпи на магистралном путу „Струма“, гдје су путници отишли до тоалета и направили паузу око пола сата.

Он сматра да је искључена могућност да је возач заспао, јер се бензинска пумпа налази на 15 минута вожње до мјеста удеса.

 - Пут је у савршеном стању. Ово је грешка возача. Не постоји могућност да је аутобус проклизао на коловозу, нема трагова кочења. Аутобус се запалио с предње стране. У самом аутобусу су биле цијеви за нафту -  рекао је Пиргов и додао да је пожар избио у предњем дијелу аутобуса, највјероватније у систему гријања.

У несрећи је погинуло 46 путника, а седам повријеђено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:01