Андреј Пленковић / - РТРС
11/03/2022 u 16:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пленковић: Мађари су уочили летјелицу, али су мислили да је нешто безопасно

- Најважније је утврдити ко је тај који је лансирао летјелицу и како је дошла до Хрватске – је ли намјерно или случајно. То је циљ - рекао је

Премијер Хрватске Андреј Пленковић је коментаришући пад летјелице у Загребу, саопштио да је Мађарска страна потврдила да је уочила објект, али су га доживјели као нешто безопасно. Истакао је да није нормално да таква летјелица дође у Хрватску и на крају падне.

 - Упутио сам писмо гдје смо их детаљно технички извијестили о детаљима. Све провјеравамо. Задатак је да се направа извиди. У комуникацији смо са Мађарском, Румунијом и Украјином. У сваком случају морамо све испитати. Није нормално да таква летјелица те величине дође у Хрватску и на крају падне. Добро да није пала тамо гдје је било људи, на кућу, зграду, и на срећу није било жртава. Али не дај Боже да се то понови. Ово је озбиљна ситуација у којој све службе морају бити спремни на овакве до јуче незамисливе догађаје - рекао је Пленковић.

Истакао је да овакву ситуацију до сада нијесу имали.

 - Најважније је утврдити ко је тај који је лансирао летјелицу и како је дошла до Хрватске – је ли намјерно или случајно. То је циљ  - рекао је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:08