Андреј Пленковић / - РТРС
02/11/2021 u 21:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пленковић Милановићу: Искулираj се мало до 9. новембра

Може на трепавицама стаjати, али ниjе он таj коjи одлучуjе ко ће бити министар у моjоj Влади, истакао jе Пленковић

У Вуковару су данас, на обиљежавању 30. годишњице сламања обране насеља Лужац, били и, сукобљени, предсjедник државе Зоран Милановић и министар обране Марио Баножић.

Након што jе предсjедник Баножића назвао опушком, огласио се и министар. Предсjедника jе назвао психиjатриjским случаjем те jе рекао да jе вриjеме за његов опозив. Огласио се премиjер Андреj Пленковић, коjи се налази у Глазгову.

Коментарисао jе изjаву министра Баножића о опозиву предсjедника.

- Прво, он то ниjе рекао, то jе изведено из неког питања и тако стављено у наслов. То у Глазгову никога не занима, нитко ме овдjе ниjе питао за то. Ово jе животна тема због коjе смо ми овдjе, ово jе приоритетна тема. Тему о коjоj ви говорите оставићемо за Загреб - казао jе Пленковић.

Он jе навео да ће ту тему оставити за 9. новембар када jе заказано Виjеће за националну сигурност како би отворено расправили коjе су то потешкоће и проблеми, ако их уопште има, ако ниjе риjеч о политизациjи Хрватске воjске од стране предjседника а не од министра Баножића и да “видимо што то тачно не штима. Хоћу то да чуjем директно и покушати риjешити таj проблем, то jе моj задатак - додао jе Пленковић.

Осврнуо се и на посљедње увреде коjе су Милановић и Баножић размиjенили.

- То континуирано стављање контекста противзаконитог понашања, приватизовања воjске од стране Милановића, изjава на нивоу шефа државе, то досад нисмо видjели.  Видjели смо пуно креативних људи у политици, али овако примитивно, брутално вриjеђање саговорника гдjе ХДЗ зове практички нацистичком странком, за министра каже да jе опушак - казао jе премиjер Хрватске.

Он jе Милановићу поручио да се мало искулира до 9. новембра  када ће видjети о чему се ради.

- Jавност треба бити забринута и снажно осудити незаконито понашање предсjедника при кршењу закона о судовима. Jавност би требало пасти од шока да предсjедник грађанима не честита Дан државности”, рекао jе он.

Пленковић jе поручио да не одлучуjе Милановић ко ће бити министар у његовоj Влади.

Истакнуо jе да о свим тим темама треба расправити, али без вриjеђања. Коментарисао jе и то шта ће бити ако Милановић затражи опозив министра Баножића.

- Може на трепавицама стаjати, али ниjе он таj коjи одлучуjе ко ће бити министар у моjоj Влади - истакао jе Пленковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 21:42