+ / - ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
29/03/2023 u 11:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj

Plenković je naglasio da sa strankama koje podržavaju politikuvlade ima stabilnu većinu

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora i da se u takvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi tokom posednje tri godine, s vanrednim izborima može igrati neko ko nema nikakvu odgovornost, javlja agencija Hina.

-Od sredine 2024. do sredine 2025. održaće se četiri izbora – evropski, parlamentarni, predsjednički i lokalni. Nema izvanrednih ranijih izbora. Nemam pojma ko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu ‘biće sada, u jesen’, to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovnim rokovima- rekao je premijer gostujući u emisiji „A sada Vlada“ na HRT.

-U ovakvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi u poslednje tri godine, koju uopšte nismo poznavali od svjetskih ratova, igrati se s vanrednim izborima može samo neko ko nema nikakvu odgovornost-dodao je Plenković.

On je naveo da su u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ „jako zadovoljni s anketama i sa stepenom povjerenja“ koji imaju u sedmoj godini mandata, ističući da su čvrsto usidreni na desnom centru „odakle se neće maknuti“.

Plenković je naglasio da sa strankama koje podržavaju politikuvlade ima stabilnu većinu.

-Prizivanje ranijih izbora – od toga ništa- rekao je šef hrvatske vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:44