Андреј Пленковић / - РТРС
25/04/2022 u 19:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пленковић одговорио Захаровој: Кремаљска пропаганда, нема ту никакве русофобије већ јасан политички став Хрватске

Дали смо им више него остали, двије седмице за 23, 24 људи, то не видим да је проблем. Ту пропаганду кремаљску, то можете поставити овима који су про-Кремљ, је ли то добро или није, рекао је Пленковић

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова данас је коментарисала наводно хрватско одбијање да организује “хуманитарни лет” којим би се протјеране руске дипломате вратиле у Русију. Премијер Хрватске Андреј Пленковић каже да се ради о пропаганди коју шири Кремљ.

- Колико ја знам, ти људи су напустили Хрватску. Мислим да су летјели преко Београда или нешто слично. Нема ту никакве русофобије, постоји јасан политички став Хрватске да су ти који су ничим изазвани, неоправдано, незаконито, кршећи сва правила међународног права и поретка, напали Украјину, која је нама пријатељска земља, нападају градове, настављају убијати жене и ђецу, а да ми на то одговоримо овако као и већина других земаља - рекао је Пленковић.

Премијер Хрватске сматра да је рок од двије седмице био довољан.

- Дали смо им више него остали, двије седмице за 23, 24 људи, то не видим да је проблем. Ту пропаганду кремаљску, то можете поставити овима који су про-Кремљ, је ли то добро или није - рекао је Пленковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:36