Андреј Пленковић / - РТРС
17/03/2022 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пленковић: Постоје три сценарија о паду летјелице

Знамо да је ријеч о извиђачком дрону с дометом већим од 1000 километара, поуздано знамо да је имао експлозивну направу, навео је он

Андреј Пленковић на сједници владе Хрватске говорио је о паду летјелице прошли четвртак у Загребу, пише Index.hr.

-Трају и даље све активности, проучавају се најситнији детаљи. Знамо да је ријеч о извиђачком дрону с дометом већим од 1000 километара, поуздано знамо да је имао експлозивну направу. То сам појаснио, експлозија се догодила на неколико метара дубине- рекао је Пленковић.

-Провјерили смо са Шпанцима, радари и румунски и мађарски нису препознали ту летјелицу као праву врсту узбуне, било је тих дана и других лажних узбуна, она се појављивала и нестајала. Нажалост, пала је у главни град Хрватске. Сви наши партнери схватили су озбиљност ситуације. У овом тренутку још не можемо рећи како је и зашто летјелица пала у Загребу- рекао је.

Три сценарија о паду

Рекао је да постоје три сценарија о паду летјелице.

-Прво је да је ријеч о грешци, друго је да је дошло до саботаже. И трећи сценариј је да је дрон послан у Загреб с намјером- рекао је премијер.

-Не можемо то тврдити, али је циљ да откријемо- додао је.

-Сам НАТО сустав није могао то видјети ако не добије информацију од оних земаља чији радари то виде. Ми ћемо јавност обавјештавати о свим детаљима, како не би било конфузија у јавности- рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:02