/ - ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
21/03/2024 u 19:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković: Zoran Milanović vodi Hrvatsku u ruski kamp

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da predsjednik Zoran Milanović vodi Hrvatsku u ruski kamp i poručio mu da će on još dugo ostati premijer, ocijenivši da je predsjednik Hrvatske čovjek "koji ima problema" i da su ti problemi "slojeviti".

- Riječ je o čovjeku koji Hrvatsku vodi u ruski kamp, koji nas vodi u izolacionizam u Evropskoj uniji i koji je počinio veliku vanjskopolitičku štetu”, rekao je Plenković u Briselu gdje je danas učestvovao na redovnom proljećnom samitu Evropske unije. Plenković je, odgovarajući na Milanovićeve riječi da mu je to posljednji samit EU na kojem će učestvovati, poručio da će biti i na sljedećem sastanku Evropskog savjeta i još nizu drugih takvih sastanaka, a da će Milanović „biti potpuno nebitan i na margini svih važnih političkih procesa u Hrvatskoj i u Evropi - prenosi RTV.

Plenković o Milanoviću: Budući predsjednik vlade sigurno neće biti on

Na Milanovićevu objavu na Fejsbuku da će nakon ovoga samita otići u Luksemburg i dati iskaz evropskoj javnoj tužitelljki, Plenković je rekao kako je poznato da je Milanović “inače duhovit čovjek“ i da mu je to jedna od uspješnijih opaski.

Za Milanovićev spoljnopolitički bilans Plenković je rekao da je ravan nuli, da mu niko nije došao niti je gdje išao, “osim gdje se mora po funkciji zateći na nekom multilateralnom sastanku”.

Plenković je rekao da je jedino što predsjednik Republike Zoran Milanović nudi haos, nered i cirkus i izrazio uvjerenje da su građani dovoljno odgovorni i razumni i znaju kome će pokloniti povjerenje.

- Za razliku od njega koji tumara Hrvatskom kao muva bez glave i bavi se ovim ostacima propalog SDP, mi za Hrvatsku radimo ozbiljne stvari. On nudi haos, nered, cirkus - rekao je Plenković.

- Imamo posla s čovjekom koji ima problema, a ti problemi su slojeviti -  prokomentarisao je Plenković izjave predsjednika Hrvatske.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je ranije, nakon raspuštanja Hrvatskog sabora, najavio da će se za predstojeće parlamentarne izbore kandidovati i da će biti premijer, a da prethodno neće podnijeti ostavku. Ustavni sud je osporio tu mogućnost, uz ocjenu da se ne može kandidovati s pozicije šefa države, što je Milanović nazvao „ustavnim pučem“.

Premijer Hrvatske i lider HDZ Andrej Plenković je Milanovićevu namjeru prokomentarisao ocjenom da je to „mini državni udar“.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 17. aprila. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:06