Mario Banožić, hrvatski ministar / - FOTO: N1
30/04/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra Banožića

Vinkovačko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg hrvatskog ministra Maria Banožića (45), nepunih pet mjeseci od pokretanja istrage i skoro pola godine od saobraćajne nesreće u kojoj je prošlog 11. novembra život izgubio Goran Šarić.

Optuženi Banožić je kod Vinkovaca, a na putu do lovišta, vozio automobil marke nisan desnom saobraćajnom trakom, van naseljenog mjesta iz smjera Vinkovaca prema Županji, pa je postupio, navodi vinkovačko tužilaštvo, suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja.

- Okrivljenom se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo preticanje grupe vozila odnosno prešao vozilom na lijevu stranu ulice namijenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog te grupe vozila koja se kretala ispred njega u istom smjeru. Tereti se da je započeo preticanje iako saobraćajna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno da izvede preticanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je preticao - navodi se u saopštenju Opštinskog državnog tužilaštva u Vinkovcima.

(FOTO) Hrvatski ministar povrijeđen u udesu, jedna osoba poginula

Kako se navodi, tokom istrage je ispitano desetak svjedoka i odrađeno je nekoliko vještačenja, a cio slučaj je od samog početka „vrvio od čudnih poteza“.

Kako Jutarnji list podsjeća da je vinkovačka policija prvo u totalnoj tišini protiv Banožića podnijela krivičnu prijavu 1. decembra prošle godine, šest dana od njegovog otpuštanja iz osječke bolnice u kojoj je bio hospitalizovan dvije nedelje.

Osim krivične prijave, Banožić se ujedno suočio i s prekršajnom prijavom jer u kobnom trenutku, kako je pokazao uviđaj, nije bio vezan bezbjednosnim pojasom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:18