Ilustracija
21/05/2023 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poginuli svi putnici aviona koji se srušio u Hrvatskoj

Avion se srušio u šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina

U padu holandskog aviona, koji se u subotu srušio u Maloj Kapeli u Hrvatskoj, poginuli su svi putnici, najvjerovatnije njih troje, potvrdila je karlovačka policija i glavni vazduhoplovni istražitelj.

Ukoliko je u avionu bilo onoliko ljudi koliko je navedeno u planu letjenja, onda je poginulo troje, potvrđeno je poslije uviđaja na mjestu pada aviona „Cirrus 20“, prenosi N1.

Avion se srušio u šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina.

Glavni vazduhoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta neserće rekao Hini da su svi putnici u holandskom avionu poginuli, a da je avion jako oštećen. Prema njegovim riječima, osim mehaničkih oštećenja prisutna su i ona nastala požarom.

- Treba da dobijemo podatke od kontrole letjenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i, nadamo se, odgovor na pitanje šta i zašto se to dogodilo, rekao je Petrin.

On je odbacio kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada loše vrijeme.

Petrin potvrdio da se radi o holandskom avionu u kojem su, prema planu letjenja, trebalo da budu tri putnika iz Holandije. Da li je to i bilo tako pokazaće obdukcija, koja treba da pruži odgovore o identitetu žrtava i uzrok njihove smrti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:57