/ ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот
09/06/2021 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Погледајте хапшење особа блиских сараднику "кавачког" клана

Полиција је претресом 16 локација на територији Београда пронашла наркотике и скупоцјена возила од којих је једно блиндирано и већу количину новца

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Службе за борбу против организованог криминала, Полициjске управе за град Београд, у сараднjи са Безбједносно-информативном агенциjом и Тужилаштвом за организовани криминал у наставку акциjе "Муфлон" ухапсили су четири особе, пише Курир. Они се терете да су чланови групе Дарија Ђорђевића званог Декстер, који је недавно ухапшен на територији Аустрије. 

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот

Због постојања сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, слободе су лишени П. Н. (1989), С. Р. (1989), С. Ж. (1996) и О. Т. (1983). Тамошња полиција трага за још двије особе.

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот

Полиција је претресом 16 локација на територији Београда пронашла наркотике и скупоцјена возила од којих је једно блиндирано и већу количину новца. 

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот

- Предсједник Вучић је повео рат са мафијом и у тој борби нема недодирљивих. Разбијање организоване криминалне групе Дарија Ђорђевића, заплијена велике количине хероина, али и разбијање кријумчарског ланца наркотика је велики успјех Министарства унутрашњих послова, БИА и Тужилаштва за организовани криминал. Захваљући стрпљивом и упорном раду свих наших безбједносних структура наше улице су још безбједније. Хапшење Ђорђевића у Бечу на основу информација које је МУП доставио аустријским колегама говори да је сарадња полиција једини начин за борбу са злом - изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот

Декстер важи за високопозиционирани члан " кавачког клана", блиски пријатељ Вељка Беливука и Марка Миљковића. Како наводе, он је повезиван са организацијом три убиства извршена на подручју Београда. Полцији је раније пријављен његов нестанак. Приликом хапшења код њега су пронађена фалсификована документима, десет кила хероина и вјерује се да је његов нестанак лажно пријављен, те је на тај начин осигурао несметано кретање ради извршења неких кривичних дјела.

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот

Како се сумња, Ђорђевић је организатор криминалне групе, чији су неки од чланова " пали" прије мјесец дана у главном граду Аустрије, Бечу. Према неким оперативним сазнањима, он је за рачун "кавачког" клана и својих сарадника Беливука и Миљковића, организовао убиства Александра Шарца, Лазара Вукићевића и Драгана Ристића.

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот

О Декстеру нешто више се чуло 2008. године када су у Калуђерици, у сукобу двије групе људи, које су медији тада означили као криминалне банде, смртно страдали Владимир Досковић и Далибор Миленковић, док су двије особе тешко повријеђене.

image
ФОТО: МУП СРБИЈЕ скриншот
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:35