/ ILUSTRACIJA FOTO - SHUTTERSTOCK
09/03/2023 u 23:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policajac pucao na vozilo koje se nije zaustavilo na sjeveru Kosova

Policijski službenici na punktu su signalizirali vozaču da se zaustavi radi rutinske kontrole

Kosovska policija saopoštila je da se u selu Banje dogodio incident, kada je vozač automobila odbio da posluša naredbe policajaca i zaustavi se, te je, kako navode, ugrozio živote policijskih službenika, od kojih je jedan bio "prinuđen da puca".

Kosovska policija saopštila je da je oko 19.20 časova, dok su njihovi policijski službenici bili na kontrolnom punktu u selu Banje na, kako navode, ilegalnom putu, tamo pristiglo vozilo marke Audi. Policijski službenici na punktu su signalizirali vozaču da se zaustavi radi rutinske kontrole, piše KoSSev.

„Međutim, čim je vozač vido policajce koji su mu dali znak da stane, povećao je brzinu kako bi pobjegao, direktno ugrožavajući živote policijskih službenika“, saopštili su iz Kosovske policije.

Takođe navode da je jedan od službenika bio „prinuđen“ da upotrebi vatreno oružje, kako bi „izbjegao direktnu opasnost po život i druge policijske službenike“, prenosi N1.

Iz policije preciziraju da se ovo vozilo brzo udaljilo sa lica mjesta i naglašavaju – ilegalnim putevima, kao i da preduzimaju operativne i istražne radnje na identifikaciji i hapšenju osumnjičenih.

Policijski službenici su potom zaustavili još dva vozila koja su stigla, a za koja se, kako tvrde, sumnja da su povezana sa prethodnim vozilom. U njima je bilo pet osoba koje su upućene u policijsku stanicu radi ispitivanja i daljeg postupanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:41