/ UNSPLASH, ILUSTRACIJA
15/01/2023 u 14:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policija usmrtila hrvatskog državljanina: Prijetio supruzi i mahao nožem

Kako izvještavaju njemački mediji, dogodilo se to u petak u njemačkom gradu Mosbahu nedaleko Heidelberga, prenosi Jutarnji list

Njemački policajci hicima iz vatrenog oružja usmrtili su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina Roberta B. koji je u rastrojenom stanju prijetio bivšoj supruzi te je mašući nožem krenuo na policajce koji su intervenisali.

Kako izvještavaju njemački mediji, dogodilo se to u petak u njemačkom gradu Mosbahu nedaleko Heidelberga, prenosi Jutarnji list.

Bild Zeitung navodi kako je Robert B., očito u stanju psihičke rastrojenosti, oko 13 sati došao ispred stana svoje bivše partnerice Maje G. s kojom ima dvoje djece, u četvrti Neckarelz. S nožem u rukama obilazio je oko zgrade u kojoj se u prizemlju nalazi njen stan. Ubrzo je pozvana policija koja je stigla na mjesto događaja, a onda su se začuli pucnjevi.

Svjedoci navode kako je muškarac naoružan nožem, krenuo na policajce i nije se zaustavljao uprkos upozorenjima. Policajci su ga najprije pokušali zaustaviti pošpricavši ga sprejem suzavcem, ali je on i dalje nasrtao prema njima te je zamahivao nožem. Policajci su tada ispalili prema njemu dva do tri hica i usmrtili ga, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:32