/ - Скриншат/Радио Нова Градишка
16/07/2021 u 23:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поплаве стигле и на Балкан: Нова Градишка под водом

Према ријечима Пејаковића до сада је потопљено око 80 обjеката

Промјена времена и jаки пљускови стигли су до Хрватске у послеподневним часовима, а киша jе пала у Славониjи и у Далматинскоj загори.

У Новоj Градишки пала jе обилна количина кише – више од 150 мм по метру квадратном, док се на путевима у овом мјесту се створио слоj воде коjи отежава вожњу.

Како jе наведено, Жупаниjски центар 112 добио jе више десетина позива с подручjа Нове Градишке и околних насеља због велике количине воде. Поплављено jе и десетак подрума, због чега су ангажовани ватрогасци, комуналне службе и Хрватске воде.

Наjвише jе страдало Лобино насеље и приградско насеље Ковачевац.

Све расположиве новоградишке ватрогасне снаге су на терену, подигнута су и ватрогасна друштва с подручjа околних општина. Штета jе доста велика, доста jе поплављених обjеката, у поjединим обjектима и подрумима се налази и преко два метра воде -  рекао jе за Радио Нову Градишку ватрогасни заповjедник Иво Пеjаковић, преносе Вечерње новости.

Како jе рекао, поплављено jе до сада око 80 обjеката.

Чинимо све што можемо, добар jе дио града поплављен, стога ћемо настоjати да санирамо штету. До сада jе приjављено преко 80 обjеката, али претпоставља се да ће их бити и више. Киша и даље пада, стога очекуjемо jош тога. Наjвише jе страдало Лобино насеље, ситуациjа jе нешто боља у Ковачевцу, гдје бочни канали и сливници успијеваjу покупити сву воду - поjаснио jе Пеjаковић и додао да се ствара проблематична ситуациjа код дома у Првчи.

– Проблем нам сада ствара канал између пољопривредних површина иза дома у Првчи, сва вода иде према дому и питање jе тренутка када ће ући у простор дома. Тражили смо од председника цивилне заштите Града Нове Градишке да нам осигура песак како бисмо евентуално пунили вреће и спречили штете. Међутим, киша jе толиком силином падала да нисмо стизали – додао jе.

У поподневним сатима невријеме jе захватило и Далматинску загору, нарочито око границе са БиХ. Недалеко од границе на Динари, у Великоj Дувjакуши, пао jе и град.

Како jе на Твитеру обjавила цивилна заштита, у Бијелом Манастиру су након обилних киша двије особе остале заробљене због воде у подвожњаку. Интервенциjом ватрогасаца обје особе су извучене из аутомобила без повреда, а аутомобили су остали испод надвожњака под водом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:22