/ - MARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
17/12/2021 u 18:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поруке Беливуковог клана: Брате, би ли ишао да испиташ Вепра?

Миљковић је од Капетана узео криптовани телефон и користио га умјесто њега, како би Лазару Вукићевићу прослиједио поруку да је Вељко Беливук отет и да треба да иде у да га мучи

Миле Радуловић звани Капетан један је од оних који су убијени, а чије је убиство у Црној Гори и даље дјелимично обавијено велом мистерије, преноси Курир. Вјерује се да је отет, да су га наводне вође кавачког клана натјерале да открију све податке о његовом клану, увјеравајући га да ће му обезбједити сигуран живот у Шпанији заузврат. Капетаново име спомиње се и у оптужници које је српско тужилаштво подигло против Беливука и групе и то јер су захваљујући његовом телефону Марко Миљковић и његови људи, како се наводи, намамили Лазара Вукићевића и убили га.

Окривљени Бојан Хрватин навео је да су у октобру 2020. године Вељко Беливук, Марко Миљковић и Небојша Јанковић, са надимком на Скај комуникацији, одлазе у Црну Гору. У то вријеме су се припадници клана интензивно састајали у стану Срђана Лалића, чекајући да им се Беливук, Миљковић и Јанковић јаве из Црне Горе. Сазнају од Беливука и Миљковића да су отели Мила Радуловића, који је високорангирани припадник шкаљарског клана, односно њима супарничке групе са којом је уско сарађивао Лазар Вукићевић.

"Кавчани" задавили Капетана, уклонили предмете које је додиривао да сакрију ДНК ?

Миљковић је од Капетана узео криптовани телефон и користио га умјесто њега, како би Лазару Вукићевићу прослиједио поруку да је Вељко Беливук отет и да треба да иде у да га мучи, мамећи га тако у кућу страве у Ритопеку. То је Вукићевић прихватио и тако су успјели да га „навуку“, наводи Нова С.

Миљковић представљајући се као Капетан: „Брате, јел' би ишао да испиташ Вепра? Ал све, брате, све!!!“

Вукићевић: Шта год треба, брате мој. Ако хоћеш и у акцију да идемо.

Миљковић као Капетан: „Брате, само да га шчепају, купи те мој човјек и води тамо. Никоме ни ријечи брате. Испитај га све. Крипту да отвори и све да каже олош!“

Вукићевић: „Хоћу брате, како кажеш. Само да прође све како треба. Да успију момци“

Миљковић: „То је готово брате за сат, зато и пишем“.

Вукићевић: „Ајде, роде, пиши. Чекам“.

Миљковић: „Брате, у осам и по буди на адреси тачан. Брате, пази добро да те не испрати ко. Молим те, брате“.

Тада је Миљковић заказао састанак са Вукићевићем у Радничкој улици у 20.30. У међувремену, у „Скај“ групном чету у ком су Беливук, Миљковић, Марко и Милош Будимир, Срђан Лалић, Дејан Тешић, Немања Ђурић, Бојан Хрватин и Владе Драганић теку договори о томе како намамити Вукићевића и Александра Шарца.

Лалић: „Е, обратите пажњу само да пишете на јекавици“.

Миљковић: „Ма не бирини ти ништа. Када му напишем и гдје да га покупи један човјек и да га довезе у кланицу?"

Лалић: „Хоћете да му причате нешто можда да стане, да га неко остави или нек таксијем дође на Устаничку и нек се спусти пјешака доле".

Лалић: „И можда да му се нагласи да понесе маску за лице“.

Миљковић: "Примио се и Лаза", брате.

Вукићевић се, како је наведено у оптужници, кобног дана нашао са Немањем Ђурићем у Радничкој улици. Након тога је одведен у Ритопек гдје је, како се сумња, мучен и ликвидиран. У групном чету оптужених Миљковић објашњава другим окривљенима шта и како треба да ураде. У једном тренутку Миљковић им саопштава да Шарца ипак није успио да убједи да дође на састанак.

Миљковић: "Браћо, Шарац се у***, не смије да дође, пази кад не вјерује ни Капетану, ето ти. Све вам је јасно".

Даље им објашњава да се план са Вукићевићем не мјења јер се Шарац и Вукићевић међусобно чују и опомиње их да организују „контра пратњу“.

Будимир: "Имамо контра пратњу тоталну, знаш. Наш ауто прати два аута. Ј**** ти будалу брате, шта се у**** п**** смрдљива, брате".

Будимир: "Добро, да нам кажеш шта је Шарац рекао, зашто не долази? Да видимо како да играмо са овим што га скупљамо у 8.30. Да будемо више у приправности него као што смо требали малоприје".

Миљковић: "Замисли ти, он Милету који му је шеф, он пише да каже само нешто што они знају, замисли ти идиота, имбецила".

Беливук под најстрожим мјерама, нема контакт са другим затвореницима

Будимир: "Да нам намјести мурију нешто, брате, разумијеш? Ми ћемо да радимо пратњу са два аута али да намјести мурији нешто, да испрати мурија до куће тамо".

Миљковић: "Нема шта да испрати мурија, Лаза не зна да намјести мурију, Лаза цинкарош није. То је Шарац, код Шарца немојте ни да идете, брате у 6.30 и то је то, кад се у***. А, Лазу купите у 8.30 и то је то".

Марко Будимир затим покушава да објасни Миљковићу да је проблем то што су Вукићевић и Шарац у контакту, због чега вјерују да знају информације један од другом. Миљковић му одговара да они нису у добрим односима, а да се дописују само због Милета Капетана. Лалић предлаже да промјене адресу састанка са Вукићевиће, што Миљковић прихвата.

Убрзо им јавља да су у покрету и да иду на сигурну локацију, одакле ће се јавити. Будимир му 13 минута касније одговара: „Ево брате, Папић је већ пустио причу да је Сопрано (Беливук прим. аут) отет, сад ми пишу на Скају“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:34