Kontejneri za glasanje / - N1
20/04/2024 u 23:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Postavljeni kontejneri za glasanje na sjeveru Kosova, direktori škola odbili da ustupe prostorije

Prištinske vlasti postavile su u Zubinom Potoku kontejnere kao alternativne biračke centre na sjutrašnjem glasanju o smjeni gradonačelnika te opštine. Slični kontejneri biće postavljeni na još dva mjesta u Zubinom Potoku, prenosi RTK.

Odluka o postavljanju kontejnera donijeta je pošto su direktori 33 škole na sjeveru KiM odbili da ustupe školske prostorije za održavanje glasanja, prenosi N1.

Priština u nedjelju u četiri opštine na sjeveru KiM organizuje glasanje o smjeni gradonačelnika Albanaca izabranih na izborima u aprilu 2023. godine glasovima oko tri odsto albanskih birača, pošto su Srbi bojkotovali te izbore.

Vučić: Temeljno se radi na pritisku na srpski narod na KiM

Srbi su i sada najavili bojkot glasanja za smjenu, a Srpska lista je istakla da je Priština učinila sve da predstojeći referendum ne uspije i da su za glasanje predviđene nemoguće procedure.

Na lokalnim izborima na sjeveru KiM koji su održani u aprilu prošle godine, takođe su bili postavljeni kontejneri u kojima se glasalo. Na te izbore izašlo je svega oko 3,5 odsto birača, tačnije tada je glasačko pravo iskoristilo njih 1.566, od kojih samo 13 Srba.

Od tada se na čelu četiri opštine na sjeveru KiM, u kojima Srbi čine 95 odsto stanovništva, nalaze gradonačelnici Albanci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:39